Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka kurczaka duszone z warzywami

Udka kurczaka duszone z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 58

Dodano:

Odsłon: 871

Udka w innej odsłonie ;) Smacznego! Zapraszam do obserwowania profilu ;)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso posól, posyp ostrą papryką i oregano. Cukinię pokrój na plastry, paprykę na paski, oczyszczone pieczarki na ćwiartki, posiekaj cebulę i czosnek.

  2. W garnku rozgrzej olej, podsmaż mięso, dodaj cebulę i czosnek, zeszklij, wrzuć pieczarki, smaż razem 5 minut, dodaj paprykę i cukinię, smaż przez 3 minuty, wlej szklankę wody, przykryj i duś na wolnym ogniu przez 40 minut.
    Podawaj z ugotowanym ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń