Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka marynowane w cebuli i czosnku

Udka marynowane w cebuli i czosnku

Autor: paolineczka

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 97

Dodano: 07.06.2018

Odsłon: 235

U nas w domu bardzo często gości drób – najczęściej udka. Jest to mięso tanie i smaczne. Najczęściej kupuje je w ulubionym sklepie z ekologicznym drobiem – by mieć pewność, że jem dobrej jakości mięso. Mięso z kurczaka można przygotowywać na miliony sposobów. Ja dziś proponuję udka marynowane w cebuli i czosnku.

Składniki

  • 3 udka z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy do rosołu bez soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 2 cebule
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki oleju
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę i czosnek obieramy. I kroimy w plasterki

    2. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy je olejem

    3. Udka posypujemy przyprawami oraz cebulą i czosnkiem. Całość przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 12 godzin

    4. Udka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 35 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń