Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas w domu bardzo często gości drób – najczęściej udka. Jest to mięso tanie i smaczne. Najczęściej kupuje je w ulubionym sklepie z ekologicznym drobiem – by mieć pewność, że jem dobrej jakości mięso. Mięso z kurczaka można przygotowywać na miliony sposobów. Ja dziś proponuję udka marynowane w cebuli i czosnku.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
1. Cebulę i czosnek obieramy. I kroimy w plasterki 2. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy je olejem 3. Udka posypujemy przyprawami oraz cebulą i czosnkiem. Całość przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 12 godzin 4. Udka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 35 minut