Do góry

Przekąski Przepis na:

UFO – Latający talerz.

UFO  Latający talerz.

Autor: Christopher

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 158

Dodano: 16.11.2012

Odsłon: 5929

Supergwiazda jesienna, dynia, to niekwestionowana piękność ogrodów. Duża, złocista, wprost promieniuje radością i smakiem. Pojawia się i znika, a naprawdę warto ją pokochać. Można z niej zrobić wszystko, od zupy do ciasta. Możemy ją piec, gotować, robić dżemy i marynaty. Suszone pestki dyni są lubianą przegryzką i dodatkiem do potraw. Dynie "zimowe" należy obrać z twardej skórki i tu przyda się silna ,męska ręka. Dynie "letnie" możemy jadać ze skórką. Polecam młodą dynię Hokkaido o przyjemnym, kasztanowym smaku. Polecam też, mało rozpowszechniony patison, zwany dynią talerzową. Zielone i żółte miniaturowe patisony są bardzo wdzięcznym materiałem w kuchni. Owoce patisonów można przyrządzać ze skórką, podobnie jak cukinię i najlepiej smakują faszerowane. Dynia jest znakomitym źródłem beta-karotenu, witaminy C, B, a także K, Ca i Fe. więcej na blogu http://edicook.blogspot.com

Składniki

  • patison, 1 szt
  • świeże grzyby, 20 dkg
  • cebula, 1 szt
  • grecka feta, 10 dkg
  • miąższ z patisona
  • żółtka, 2 szt
  • sól,pieprz
  • klarowane masło lub olej do smażenia
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 16 listopada 2012 Przepięknie podane - przypomina otwartą małż :) Jej zawartość zapowiada się apetycznie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 16 listopada 2012 Bardzo ciekawy przepis a danie oryginalnie podane.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń