Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe
Mięso wraz z pokrojoną cebulą, liskami laurowymi oraz zielem angielskim umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i dusimy w piekarniku (pod przykryciem, temp. 200 stopni). Gdy mięso zmięknie, wyjmujemy z naczynia i studzimy. Następnie wraz z uduszoną cebulą mielimy na gładki krem. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową tak jak lubimy najbardziej. Jeśli mięsna pasta będzie zbyt sucha, podlewamy sosem powstałym z mięsa do uzyskania pożądanej, lekkiej konsystencji. Jeśli pasta będzie wędrowała jako nadzienie do pierogów/naleśników, wbijamy surowe jajko i dokładnie mieszamy.