Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Uśmiechnięte muffiny z czekoladą"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Masło pokrój i ogrzej do temperatury pokojowej. Dodaj cukier i utrzyj na gładką masę. Dalej ucierając, dodaj jajka, jogurt i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Foremki do babeczek posmaruj masłem i obsyp mąką. Przełóż ciasto do foremek. Pokrój czekoladę i po kawałku wciśnij do każdej babeczki. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Piecz babeczki 25 minut. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i ostudź.
Na polewę utrzyj cukier puder z białkiem. Dodaj żółty barwnik spożywczy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przełóż polewę do papierowego rożka. Wyciśnij ją na muffiny, rysując żółte słoneczka.
Czekoladę rozpuść, przełóż do papierowego rożka i narysuj nią buzie i oczka na polewie. Na nosy słoneczek wciśnij pośrodku po kolorowym cukierku.
50 minut • 12 sztuk • 251 kcal/szt. • 2 zł/szt.Źródło: Olivia