Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonale smakuja z barszcem czerwonym albo z przysmazonym boczkiem na patelni, moga byc odgrzane rowniez w mirkofali
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
1/2 kg maki, ciepla woda, 1/2 lyzki oleju, zagniesc ciasto , obgotowac grzyby,pomielic,dodac bulke tarta, sol pieprz, zeszklic na patelni duza cebulke dodac do grzybowego farszu.Ciasto rozwalkowac i wykrawac z niego za pomoca szklanki lub kieliszka krazki, dadziewac farszem,ulepic pierozki i skleic konce tak by tworzyly uszko,wrzucac na gotujaca wode z dodatkiem oleju gotowac do wyplyniecia ok.3 minut.uszka wyjac ,ostudzic, posmarowac olejem i mozna zamrozic, jezeli masz maszyne do wyrabiania ciasta mozes wiele rzeczy robic jednoczesnie