Do góry

Desery Przepis na:

W całości jadalna " Mrożona kawa "

W całości jadalna  Mrożona kawa

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 10167

Dodano:

Odsłon: 4172

Takiej zimnej kawce nikt nie odmówi, spokojnie możemy ją podać dzieciom, ciśnienie na pewno im nie podskoczy.

Składniki

  • 4 stożkowe wafle do lodów
  • 2 grubsze małe wafle tortowe
  • jogurt kremowy kawowy 250 g
  • 4-5 cząstek czekolady
  • odrobina mleka do czekolady
3-4 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ścinamy zwężenie stożkowych wafli do lodów.
    Z wafli tortowych za pomocą metalowej okrągłej foremki wycinamy podstawę do filiżanki, potem z pozostałej części wycinamy ucho do filiżanki.

  2. Czekoladę z odrobiną mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
    Rozpuszczoną czekoladą przyklejamy górę filiżanki do podstawy i uchwyty do gotowej już filiżanki.
    Pozostałą czekoladą smarujemy wnętrze wafli, filiżanki wstawiamy na kilka minut do zamrażalnika.
    Potem wypełniamy je jogurtem kawowym i z powrotem wstawiamy do zamrożenia. Po godzinie w całości jadalna zimna kawka gotowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń