Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wafel,fajna wersja z galaretką.Nie jest bardzo słodki,jak dla mnie idealny:)źródło:winiary.pl
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 296
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 296
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Składniki
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu,wystudzić i poczekać,aż zacznie tężeć.
Mleko ugotować z cukrem.Na gotujące mleko wsypać wiórka kokosowe i gotować około 10 minut na małym ogniu ciągle mieszając.
Masło zmiksować na gładko i dodać ostudzone wiórka kokosowe i zmiksować na masę.
Wafel przekładać w/g następującej kolejności: wafel-marmolada-wafel-masa kokosowa-biszkopty-masa kokosowa-galaretka-wafel-marmolada-wafel
Całość odstawiamy do lodówki do stężenia galaretki,obciążyć wafla czymś ciężkim np.deską do krojenia.