Do góry

Śniadania Przepis na:

Waniliowo-jagodowa owsianka

Waniliowo-jagodowa owsianka

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6203

Dodano:

Odsłon: 9351

Pyszne, zdrowe śniadanko

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 400 ml mleka wlałam do garnuszka, wsypałam 4 łyżki otrąb owsianych i zaczęłam podgrzewać. Kiedy mleko i otręby się zagotowały, pogotowalam jeszcze ok 2 minuty i wlałam 100 ml mleka z rozmieszanym budyniem waniliowym (proszek) i 4 łyżeczkami cukru. Pogotowałam waniliową owsiankę jeszcze ok. minuty. Wlałam gorącą do miseczki, na to wysypałam zimne jagody. Owsianki nie mieszamy z owocami, aby nie zmieszały się ich temperatury. Ciepło i słodycz waniliowej owsianki wspaniale współgrają z zimnem i kwaskowatością jagód.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

patrusia84 28 lipca 2011 Uwielbiam jagody i napewno spróbuję ich w Twojej wersji - 5!
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń