Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Waniliowy creme brulée"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 93
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 104
Szybki i prosty przepis na wrapa przypominającego tosta.
Odsłon: 80
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 93
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 104
Szybki i prosty przepis na wrapa przypominającego tosta.
Odsłon: 80
Składniki
Kremówkę mocno podgrzej z 2 łyżkami cukru i miąższem z laski wanilii, ale nie gotuj. Żółtka lekko ubij. Stopniowo wlewaj podgrzaną kremówkę, mieszaj do momentu, aż jajka się zetną.
Krem wlej przez sitko do żaroodpornych foremek. Piecz ok. 45 min w temp. 100°C. Schłodź, wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Krem posyp pozostałym cukrem, skarmelizuj palnikiem (foremki możesz też włożyć do nagrzanego do temp. 200-220°C piekarnika).
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie