Do góry

Desery Przepis na:

Wariacje z Ciasteczkami Francuskimi

Przepis dnia 2011-01-19
Wariacje z Ciasteczkami Francuskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 204

Dodano:

Odsłon: 20705

Szybkie w przygotowaniu, dobre na zimno i na ciepło, w środku same niespodzianki

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego powycinać kwadraciki,

  2. Na środku ułożyłam różne kombinacje farszu: jabłuszko pokrojone w koseczkę z rodzynkami, jabłko z czekoladą i sam dżemik. Możliwości jest ogrom, można dać groszkę, morele surowe lub suszone, śliwki, wiśnie co kto ma pod ręką. Owoce świetnie smakują na ciepło w połączeniu z czekoladką... mmmniaaammm

  3. Zwijamy też wg uznania ja zrobiłam rogaliki i paczuszki-sklejam przeciwległe końcówki,

  4. Posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem i do piekarnika aż się zarumieni. ok 10 min

  5. Warto ciasto ponakłówać widelcem wtedy ładniej wyrośnie.

  6. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń