Do góry

Sałatki Przepis na:

Warstwowa sałatka warzywna

Warstwowa sałatka warzywna

Autor: palooka

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 490

Dodano: 02.02.2011

Odsłon: 29526

Po prostu smaczna:)

Składniki

  • ser feta lub mozzarella
  • oliwa z oliwek, kilka kropel octu balsamicznego, sól, pieprz suszone zioła lub świeże( ja dałam estragon, koperek, zioła
  • fasola czerwona, 1 puszka
  • fasola biała, 1 puszka
  • awokado, 1 szt
  • mała cukinia, 1 szt
  • pomidor, 1
  • jajko gotowane, 1 lub 2 ( kto woli)
  • ser feta lub mozarella
  • oliwa z oliwe, kilka kropel octu balsamicznego, sól, pieprz suszone zioła lub świeże( ja dałam estragon, koperek, zioła
  • cebula szalotka lub czerwona, 1 sz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasole czerwoną i białą z puszki przepłukać w zimnej wodzie, pokroić awokado(skropić cytryną), pokroić cukinię w ćwiartki, cebulę w kostkę. Pokroić pomidora (pestki pomidora usunąć) i jajka w ćwiartki. Pokroić trochę fety w kostkę.

  2. Przygotować sos do sałatki z oliwy, dodać kilka kropel octu balsamicznego, sól pieprz i resztę ziół do smaku.

  3. Sałatkę układać warstwowo w przeźroczystym naczyniu. Fasolę czerwoną, białą, awokado, cebulę, cukinię, pomidora, polać sosem wierzch sałatki, udekorować jajkami i fetą sałatkę. Przepis zmodyfikowany z czasopisma kobiecego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń