Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa na parze i sadzone jajka

Warzywa na parze i sadzone jajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4016

Dodano:

Odsłon: 2953

Szybki (pół godziny), letni obiad - warzywa ugotowane na parze i sadzone jajka.

Składniki

  • ziemniaki - 3 średnie
  • marchewki - 3 średnie
  • brokuł - połowa
  • koperek - pęczek
  • jajka - po dwa na osobę
  • masło - łyżeczka
  • oliwa do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchew i ziemniaki obierz, pokrój w duże kawałki. Brokuł podziel na dość duże różyczki. Ugotuj warzywa na parze - ok. 25 - 30 minut.
    Na patelni, na rozgrzanej oliwie usmaż jajka - wybij jajka na rozgrzany tłuszcz i smaż na dość dużym ogniu, aż spód będzie zrumieniony a żółtko jeszcze płynne.
    Podawaj posypane obficie posiekanym koperkiem i z odrobiną masła lub oliwy spod smażonych jajek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń