Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywa w miodzie i winie"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Włoszczyznę (oprócz marchewki i pietruszki)i warzywa obierz, umyj. Skrop je olejem, oprósz ziołami, przypraw solą i pieprzem. Ułóż na blasze.
Na patelni rozgrzej masło, włóż marchewki i pietruszki, podsmaż. Dodaj miód i wino, duś chwilę. Układaj na blasze z pozostałymi warzywami.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez około 20 minut. Warzywa podawaj z zimnymi sosami na bazie jogurtu.Źródło: Dobry Tydzień