Do góry

Przekąski Przepis na:

Warzywa z piekarnika

Warzywa z piekarnika

Autor: jonita

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 73

Dodano: 08.07.2012

Odsłon: 6132

Szybkie i efektowne, proste i pyszne!

Składniki

  • Mieszanka warzyw brokuły, ziemniaki, fasola szparagowa, papryka, marchew, kukurydza
  • zioła prowansalskie
  • olej
  • dowolny ostry sos
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Blachę skrapiamy olejem.

  2. Pokrojone warzywa rozkładamy na blasze i obficie posypujemy ziołami prowansalskimi. Ja nie solę warzyw, ponieważ wtedy są zdrowsze, a odpowiedniego smaku na talerzu doda im sos.

  3. Pieczemy do kruchości przez około 20 minut w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni.

  4. Gotowe warzywa wykładamy na talerz i podajemy z ulubionym ostrym sosem - świetnie pasuje słodko-pikantny sos chili. Można serwować jako lekki posiłek lub dodatek do obiadu. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń