Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa z soczewicą w curry

Warzywa z soczewicą w curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 181

Dodano:

Odsłon: 6372

coś z kuchni indyjskiej ...

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa pokroić, soczewicę ugotwać.

  2. Na gorącą patelnię wrzucić pastę curry - chwilę trzymać na ogniu. Dodać marchwkę, paprykę, cukinię, dynię, groszek, fasolkę zalać pomidorami. Chwilę potrzymać na ogniu. Dodać ugotowaną soczewicę, rodzynki i kokos. Na koniec dodać szpinak. Warzywa powinny być chrupkie więc cały proces powinnien trwać naprawdę krótko. Jesli ktoś lubi można dodać jeszcze curry. Wyłozyć na półmisek polać jogurtem i posypać pokrojoną papryczką chili. Ostrość dania idealnie łagodzi naturalny jogurt.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń