Do góry

Desery Przepis na:

Watermelon with cardamom chocolate.

Watermelon  with  cardamom chocolate.

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 174

Dodano:

Odsłon: 1745

Arbuz z kardamonową czekoladą i argentyńskim winem.

Składniki

  • 1 duży dojrzały arbuz
  • 100 ml. argentyńskiego wina Celebro
  • 20 g coffee&cardamom dark chocolate ( terravita )
  • 8 łyżeczek żelatyny
  • 8 dkg cukier
  • listki mięty
  • aceto balsamico di Modena do polania
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Arbuz przekroić na połowę i wydrążyć łyżką miąższ. Przełożyć do miski i zmiksować blenderem. Całość przecedzić do garnka przez gęste sito. Otrzymany sok, powinno go być około 900 ml, nastawić na gaz, dodać wino i cukier. Podgrzewać mieszając do zagotowania. Dodać żelatynę, wymieszać i już nie gotować. Wystudzić i do tężejącej galaretki dodać starte ( pokruszone) kawałeczki czekolady. Całość wlać do formy i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 5 godzin). Wyłożyć na paterę. Pokroić i podawać skropione aceto balsamico di Morena z listkiem mięty i czekoladą z kardamonem.
    Watermelon z dodatkiem hiszpańskiego wina Celebro nabiera wyjątkowego smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 sierpnia 2014 wygląd kuszący do spróbowania, przepis intrygujący :-), nigdy arbuza nie jadłam w takiej postaci i z pewnością wypróbuję Twój przepis :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń