Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arbuz z kardamonową czekoladą i argentyńskim winem.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2907
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2907
Składniki
Arbuz przekroić na połowę i wydrążyć łyżką miąższ. Przełożyć do miski i zmiksować blenderem. Całość przecedzić do garnka przez gęste sito. Otrzymany sok, powinno go być około 900 ml, nastawić na gaz, dodać wino i cukier. Podgrzewać mieszając do zagotowania. Dodać żelatynę, wymieszać i już nie gotować. Wystudzić i do tężejącej galaretki dodać starte ( pokruszone) kawałeczki czekolady. Całość wlać do formy i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 5 godzin). Wyłożyć na paterę. Pokroić i podawać skropione aceto balsamico di Morena z listkiem mięty i czekoladą z kardamonem. Watermelon z dodatkiem hiszpańskiego wina Celebro nabiera wyjątkowego smaku.