Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka pomidorowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Składniki
Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju, wyjmij. Na tym samym tłuszczu podsmaż wątróbki. Dodaj cebulę, kminek i majeranek, oprósz mąką. Smaż 3 min.
Wlej półtorej szklanki wody, dodaj, przecier pomidorowy, pokrojonego pomidora i skórkę z cytryny, oprósz solą, zagotuj. Przypraw do smaku papryką, posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,30 zł.
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie