Do góry

Przekąski Przepis na:

Wątróbka wieprzowa w sosie cebulowym.

Wątróbka wieprzowa w sosie cebulowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1124 Ocena: 12443

Dodano:

Odsłon: 1450

Wątróbka panierowana w mące, smażona i duszona w sosie cebulowym. Jest naprawdę bardzo zdrowa i smaczna.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wątróbkę kroimy w pożądane kawałki, moczymy w kilku wodach, odciskamy z wody i odsączamy na sicie. Każdy kawałek wątróbki osuszamy w papierowych ręczniczkach. Doprawiamy pieprzem ziołowym (nie solimy), panierujemy w mące i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. Długo nie smażymy, tylko do zarumienienia się kawałków.

  2. W między czasie w garnku na 3-4 łyżkach oleju smażymy pokrojone w talarki cebule. Cebule przed smażeniem lekko solimy, posypujemy majerankiem. Gdy cebule są ładnie zeszklone układamy na nie podsmażone na rumiany kolor kawałki wątróbki, wlewamy wodę i dusimy około 10 minut pod przykryciem, na wolnym ogniu. Możemy podczas duszenia przemieszać wszystko. Uduszone wątróbki podajemy z pieczywem jako ciepłą przekąskę z chlebem lub z ziemniakami i ogórkiem kiszonym, jako danie główne.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 23 września Pyszna wątróbka a ja tak mało ją robię.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 21 września Moja babcia taką robiła <3 Oj chętnie bym skosztował i wrócił wspomnieniami do niej

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 21 września Nie przepadam za wątróbką wieprzową ale ta prezentuje się naprawdę bardzo apetycznie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń