Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbka z czereśniami"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1751
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1751
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Składniki
Oczyszczoną, umytą i osuszoną wątróbkę obtocz w mące. Połowę masła rozpuść na patelni, połóż na nim cebulę pokrojoną w piórka, dopraw cukrem i solą. Gdy zmięknie, dodaj cynamon, zmielone goździki, duś chwilę, dodaj wydrylowane czereśnie i znów duś, aż zaczną się lekko rozpadać.
Dodaj obraną, pokrojoną gruszkę, duś razem ok. 5-7 min. Zdejmij z patelni. Na tę samą patelnię połóż resztę masła, wrzuć wątróbkę i smaż ok. 8 min. Następnie dodaj owoce, wymieszaj, duś ok. 2 min. Podaj np. z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Świat kobiety