Do góry

Dania główne Przepis na:

watrobka z suszonymi sliwkami

watrobka z suszonymi sliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 11

Dodano:

Odsłon: 788

szybkie ,proste , bardzo smaczne ,tanie

Składniki

  • watrobka drobiowa, 250g
  • cebula, 1
  • suszone slwki, garsc
  • Natka pietruszki, lyzka
  • maka, 3 lyzki
  • olej, 2 lyzki
  • sol,pieprz,papryka ostra w proszku, szczypta
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Watrobke pluczemy i obtaczamy w mace. Wrzucamy na rozgrzany olej i smazymy az bedzie rumiana i chrupiaca z wierzchu. Cebule kroimy w kostke i dodajemy do watrobki.Nastepnie dodajemy sliwki pokrojone na polowki ,przyprawy , 2 lyzki wody i dusimy 5-10 min pod przykryciem . Na koniec dodajemy pietruszke . Podajemy z ziemniaczkami .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elwira30 14 lutego 2010 nie- nie trzeba moczyc sliwek przed wrzuceniem . Kroimy je tylko na pol i to tyle :) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń