Do góry

Przekąski Przepis na:

wątróbkowe sakiewki

wątróbkowe sakiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 771

Dodano:

Odsłon: 450

dobre danie na grila

Składniki

  • wątróbki drobiowe oczyszczoną, 6szt
  • cebula duża, 1szt
  • jabłko gruszka twarde, 1szt
  • Boczek wędzony, 6plast
  • sól,pieprz
  • folia aluminiowa
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Owoce kroimy w plastry usuwamy gniazda nasienne.Cebulę też kroimy w plastry.Z boczku odcinamy skórę i plasterki dzielimy na pół. Na foli aluminiowej układamy plasterek cebuli,boczek,wątróbkę posypujemy solą (może być wegeta) i pieprzem,na to plasterek jabłka lub gruszki i znów plastrek boczku.Zawijamy szczelnie w folie.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200stC na 25min.

  2. Potrawa ta nadaje się także na grila czas pieczenia może się wydłużyć o 10min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń