Do góry

Zupy Przepis na:

Wegański kapuśniak

Wegański kapuśniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 80

Dodano:

Odsłon: 227

Najlepszy bezmięsny kapuśniak

Składniki

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 pora
  • 1 seler
  • 1 cebula
  • garść grzybów suszonych (np. borowików)
  • 2 ząbki czosnku
  • 8 łyżek sosu sojowego
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych
  • siekana pietruszka
  • sól (do smaku)
  • 3 - 4 litry wody
  • 10 łyżek oleju
  • 1,5 - 2 kostki wędzonego tofu
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • Pieprz cytrynowy
  • 700 - 1000g dobrej kiszonej kapusty
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 łyżka miodu lub innego cukru (dodać na samym końcu)
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Całe wykonanie możecie zobaczyć na filmie poniżej. Tak przygotowany kapuśniak jest niesamowicie aromatyczną, zdrową i tanią zupą.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 13 kwietnia Pyszna zupka :) Wegańska wersja the best :)))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń