Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegańskie łazanki

Wegańskie łazanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 354

Dodano:

Odsłon: 347

Proponuję dziś przepis na pyszne łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami. Proste, łatwe i bardzo smaczne. I wegańskie. Serdecznie polecam :-)

Składniki

  • 500 g makaronu typu łazanki
  • 1 cebula
  • ok. 300 g pieczarek
  • ok. 300 g kiszonej kapusty
  • oliwa
  • sól, pieprz, oregano, papryka słodka mielona, wędzona papryka słodka mielona
  • ok. 1 łyżki sosu sojowego
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od obrania, umycia i posiekania pieczarek.

  2. Cebulę kroimy w drobną kostkę.

  3. Pieczarki smażymy na oliwie z solą, pieprzem i oregano. Usmażone odkładamy na bok.
    Nastawiamy wodę na makaron, który gotujemy wg sugestii na opakowaniu.

  4. Kiszoną kapustę siekamy i odkładamy na talerzyk.

  5. Na dnie większego garnka rozgrzewamy trochę oliwy.

  6. Wrzucamy cebulę i smażymy ją do zeszklenia.

  7. Następnie dodajemy kiszoną kapustę, którą solimy oraz sypiemy papryką mieloną słodką oraz wędzoną - sporo tej papryki. Mieszamy, smażymy. Następnie dodajemy pieprz, mieszamy, smażymy.

  8. Następnie dodajemy usmażone pieczarki, mieszamy, smażymy.

  9. Dodajemy makaron. Mieszamy.

  10. Na końcu dodajemy ok. 1 łyżki sosu sojowego, mieszamy i gotowe.
    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń