Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wegetariański krem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Ziemniaki obierz, op łucz, osusz, a potem pokrój w kostkę. Oczyszczoną marchew pokrój w plasterki. Obierz i drobno poszatkuj cebulę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub oczyść z osłonki i bardzo drobno posiekaj.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekaną cebulę oraz czosnek. Chwilę smaż, dodaj pokrojoną marchewkę oraz ziemniaki. Wymieszaj, smaż 2-3 min.
Przesmażone warzywa posyp curry, wymieszaj. Zalej gorącym rosołem lub bulionem warzywnym. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 20 minut). Zdejmij z ognia.
Zupę zmiksuj na gła dki krem. Strąk chili i połówkę zielonej papryki bardzo drobno posiekaj. Dodaj do zupy. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Tortellini ugotuj wg przepisu. Zupę rozlej do misek. Podawaj z tortellini. Udekoruj listkami natki.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 340 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety