Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiejska roladka wieprzowa

Wiejska roladka wieprzowa

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1868 Ocena: 8698

Dodano: 14.12.2017

Odsłon: 646

Taka roladka bardzo często gości w moim domu. Jest bardzo prosta w wykonaniu, smaczna oraz sycąca.

Składniki

  • Kotlet schabowy 2 szt.
  • Kiełbasa własnego wyrobu 25 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa do gyrosa do smaku
  • Oliwa z oliwek
  • Masło do formy
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Następnie posypać przyprawą do gyrosa. Kiełbasę ponacinać ukośnie, położyć na kotlecie, zwinąć w roladkę, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć roladki, podlać delikatnie wodą i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową i roladki zrumienić. Podawać do obiadu z sosem grzybowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń