Do góry

Zupy Przepis na:

Wiejski kapuśniak

Wiejski kapuśniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 2069 Ocena: 11112

Dodano:

Odsłon: 1825

Zdrowy i rozgrzewający kapuśniak na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę ugotować do miękkości oddzielnie bez przykrycia w małej ilości wody. Kiełbasę pokroić zalać 2 litrami wody i gotować około 15 minut na wolnym ogniu. Następnie wyjąć z wody, włożyć pokrojone ziemniaki i ugotować do miękkości z dodatkiem soli do smaku. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na tłuszczu, połączyć z kapustą, następnie z zupą ziemniaczaną. Doprawić do smaku, włożyć przygotowaną wcześniej kiełbasę, zagotować i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń