Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowa wątróbka we własnym sosie.

Wieprzowa wątróbka we własnym sosie.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 432 Ocena: 6499

Dodano: 12.01.2018

Odsłon: 621

Szybki i smaczny obiad:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Watrobę pokroić w cieńkie plastry i wymoczyć w wodzie.Odsączyć na sitku,obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron.

    Usmażoną dać do garnka,dodać wszystkie przyprawy,prócz maggiego i soli,te dodajemy na samym końcu.
    Zalać wodą i gotować około pół godz.

    Cebulę pokroić w kostkę i na tłuszczu pozostałym ze smażenia, zeszklić,pod koniec podsypać mąką i zasmażyć.

    Cebulę dodać do wątroby i zagotować przez 5 min.Doprawić do końcowego smaku.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bromal1 13 stycznia Za drobiową nie przepadam, a za taką jak tu podano to bardzo. Dziękuję za podpowiedź.
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń