Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna galareta z jajkami"
Składniki
Żelatynę namocz w 4 łyżkach wody. Bulion zagrzej, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, gotuj ok. 2 min na małym ogniu. Dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Bulion podziel na 3 części.
Foremkę do babki przepłucz zimną wodą. Na spodzie ułóż natkę, jajka i zalej pierwszą częścią bulionu. Wstaw do lodówki, by galareta stężała. Następnie wyłóż osączoną kukurydzę, zalej drugą częścią bulionu. Ponownie wstaw do lodówki.
Na koniec wyłóż pokrojoną fasolkę oraz pomidorki i zalej bulionem. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 80 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie