Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zapiekanka z dymką"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Warzywa umyć. Dymkę pokroić w krążki, szczypior posiekać. Cebule obrać, pokroić w krążki, podsmażyć na 4 łyżkach oliwy z posiekanym czosnkiem i dymką, dodać utartą marchew, mięso, przyprawy, podsmażyć.
Podsmażone z cebulą, czosnkiem i warzywami mięso wymieszać z koncentratem, rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Jajka wymieszać z posiekanym szczypiorem, oprószyć solą i pieprzem, najlepiej świeżo mielonym, rozlać na farszu. Piec ok. 15 min w temp. ok. 180°C.
Pod koniec pieczenia warto posypać zapiekankę wiórkami mozzarelli albo pokruszonym serem pleśniowym lub fetą.Źródło: Twoje Imperium