Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenny torcik twarogowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Ciasto francuskie rozwijam. Do placka przykładam dno tortownicy. Za pomocą noża wycinam z ciasta dwa koła. Pierwsze wycięte koło smaruję połową rozmąconego jajka i piekę około 15 minut w 190 st. Drugie wycięte koło smaruję pozostałym jajkiem, kroję jak tort na 8 trójkątów i posypuję je płatkami migdałowymi. Piekę 15 min w 190 st. Studzę.
Szczypiorek siekam, łyżkę odkładam do dekoracji. Rzodkiewkę oczyszczam, płuczę, osuszam i ścieram na tarce o grubych oczkach. Wędlinę kroję w małą kosteczkę. 330 dag sera przekładam do miski. Dodaję szczypiorek, rzodkiewkę i wędlinę. Całość mieszam i doprawiam do smaku.
Tak przygotowany ser wykładam na upieczone całe koło z ciasta. Na wierzchu układam trójkąty. Pozostały ser przekładam do miseczki. Dodaję mleko, przyprawiam i miksuję. Przygotowaną masą dekoruję torcik, posypuję odłożonym szczypiorkiem. Czasami też do każdej rozetki z sera wtykam plasterek rzodkiewki.Źródło: Tina