Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche delikatne mięso,w aromatycznym sosie.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Mięso pokroić w cieńkie plastry.Pobić przez folię by nie pryskało. Cebulę,paprykę i ogorki pokroić na plasterki. Na każdy płat rozbitego mięsa kłaść po plasterku cebuli,ogórka i papryki. Zwinąć w roladkę. Tak samo zrobić z pozostałymi plastrami mięsa. Obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz,usmażyć z dwóch stron.
W rondlu udusić na łyżce masła paprykę ,cebulę i ogórki pokrojone w paski ,talarki. Podlać wodą około 1,5l,doprawić do smaku pieprzem,solą i słodką papryką i gotować 15min.Dodać ziele angielskie i liście laurowe,oraz przyprawę do gulaszu. Na gotujące warzywa wrzucić roladki,gotować do miękkości mięsa. Jeśli woda odparowała dolać tyle by roladki były przykryte. Jeśli sos jest zbyt rzadki zrobić z mąki i zimnej wody zatrzepkę. Na końcu doprawić do smaku.
Smacznego życzę!