Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina w czerwonym winie

Wołowina w czerwonym winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 405

Dodano:

Odsłon: 1633

Podczas gotowania można pić wino :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowine kroimy w dośc solidne kawalki 3 cm, Garnek , olej, wolowina do gara, jak jest zlocista to mozemy wyciagnac z gara i do tego samego dajemy cebulke pokrojona w kostke.

  2. Na patelni podsmazamy na masle pieczarki pokrojone w cwiartki az beda zlociste.

  3. Gdy cebulka jest gotowa, dodajemy czosnek, ziele , lisc , marchewke pokrojona w dosc duze kawalki, tymianek, dorzucamy mięsko, pieczarki i dolewamy wina i bulionu aby mięso było przykryte.

  4. Zmniejszamy gas i delikatnie ma mięso dochodzic, zalezy to od miesa, jezeli jest dobrej jakosci moze to trwac godzine, jezeli jest gorsze to nawet 3 godziny. Mieso musimy mieszac aby sie nie przypaliło. Dopoki mieso nie bedzie miekkie to musimy uzupełniac plyny jak wino czy bulion. Jak mieso bedzie gotowe to musimy zredukowac sos aby był mocno gesty.

  5. Danie jest bardzo proste i naprawde pyszne, podawac z pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

golona102 05 czerwca 2011 No a co? Wyrzucać? Ja do gulaszów i trgopodobnych zawsze używam gorszego mięsa, ale kwestia gustu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 04 czerwca 2011 A jak będzie jeszcze gorszej jakości to trzeba gotować nawet kilka dni,po co w ogóle kupować i gotować kiepskie mięso.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń