Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas gotowania można pić wino :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Wołowine kroimy w dośc solidne kawalki 3 cm, Garnek , olej, wolowina do gara, jak jest zlocista to mozemy wyciagnac z gara i do tego samego dajemy cebulke pokrojona w kostke.
Na patelni podsmazamy na masle pieczarki pokrojone w cwiartki az beda zlociste.
Gdy cebulka jest gotowa, dodajemy czosnek, ziele , lisc , marchewke pokrojona w dosc duze kawalki, tymianek, dorzucamy mięsko, pieczarki i dolewamy wina i bulionu aby mięso było przykryte.
Zmniejszamy gas i delikatnie ma mięso dochodzic, zalezy to od miesa, jezeli jest dobrej jakosci moze to trwac godzine, jezeli jest gorsze to nawet 3 godziny. Mieso musimy mieszac aby sie nie przypaliło. Dopoki mieso nie bedzie miekkie to musimy uzupełniac plyny jak wino czy bulion. Jak mieso bedzie gotowe to musimy zredukowac sos aby był mocno gesty.
Danie jest bardzo proste i naprawde pyszne, podawac z pieczywem