Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 350 kcal
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 100
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 100
Składniki
Czosnek i cebulę pokrój na plasterki. Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki o boku 3 cm, oprósz mąką i usmaż na rozgrzanym oleju. Dorzuć cebulę i czosnek, podsmaż przez 2-3 minut i przełóż łyżką cedzakową do garnka. Wlej bulion, wrzuć pomidory z sokiem, dodaj paprykę i oregano.Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez ok 90 minut. Mieszaj, aby sos nie przywarł. Dolej nieco wody. Umyj cukinie i pokrój na grube plastry, potem na połówki. Osącz kolby kukurydzy. Dodaj cukinię do mięsa, gotuj przez 10 minut, wrzuć kukurydzę, dopraw łyżeczką tabasco i solą. Podawajz pieczywem albo ziemniakami i sałatą.