Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z groszkiem, ziemniakami i szynką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Mięso oczyść, rozkrój, aby powstał płat, lekko rozbij, oprósz przyprawami, włóż do lodówki.
Ziemniaki rozgnieć z masłem. Szynkę pokrój w kostkę, groszek osącz i wraz z szynką dodaj do ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z roztrzepanym jajkiem.
Nałóż farsz na mięso, zwiń, zwiąż nicią kuchenną. Oprósz przyprawami, mąką i usmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do brytfanny, skrop olejem i dopiecz na złoto.Źródło: Świat kobiety