Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z grzybami"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 318
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 318
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Czas: ok. 80 minut. Poziom: średni. Porcje: 4,414 kcal/porcja.
Opłucz wołowinę, osusz i posyp solą oraz pieprzem.
Pokrój na drobno cebulę. W większym rondelku rozgrzej olej i lekko przyrumień na nim pokrojoną cebulę.
Dodaj mięso i podsmaż z każdej strony. Dodaj kminek, zalej bulionem i duś na półmiękko.
Oczyść grzyby, pokrój w małe kawałki i podsmaż je na maśle. Dodaj do mięsa i wszystko to duś do miękkości.
Odlej część sosu z pieczeni i zagęść go zasmażką. Zagotuj i dopraw solą i pieprzem.
Udekoruj pokrojoną w cienkie paski papryką. Można podawać z ugotowanym ryżem.Źródło: Tele Tydzień