Do góry

Zupy Przepis na:

Wpaniała zupa szczawiowa

Wpaniała zupa szczawiowa

Autor: juczka

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 535

Dodano: 10.10.2009

Odsłon: 9823

Nie wymaga dużo czasu

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie jarzyny obieramy i kroimy w kostkę łącznie z ziemniakami. Wrzucamy do wrzątku, w którym jest kostka rosołowa, gotujemy do miękkości. W solonej wodzie gotujemy jaja. Szczaw przebrać, umyć, pokroić i wrzucić do ugotowanych jarzyn. Po chwili gotowania roztrzepać śmietanę z mąką dodać do zupy. Ugotowane na twardo jaja obieramy i dodajemy bezpośrednio do zupy, bądź na talerze. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

psotka 11 października 2011 Mozesz dac 5 ziemniakow i 5 l wody,zalezy jaka chcesz zawiesista.Musisz pomyslec...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malaagata 23 lipca 2010 Ziemniaków to kilo czy pięc i nie kostka tylko porcja rosołowa kostka be

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malaagata 23 lipca 2010 Ziemniaków to kilo czy pięc i nie kostka tylko porcja rosołowa kostka be...........

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzia5ac 05 maja 2010 pyszna wyszła zupa mężowi też bardzo smakowała dziękuję i polecam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 10 października 2009 Lepiej zrobic na kurczakowym rosole, niz na kostce, ale też lubię szczawiową i mam ja w swoim asortymencie. :) Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń