Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Ciasto: oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z połową cukru, białka ubij z pozostałym cukrem. Połącz obie masy. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej i wymieszaj. Dodawaj stopniowo do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj. Dodaj wodę. Piecz ok. pół godz. w 180oC.
Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem. Ciasto przekrój, nasącz obie części ponczem, przełóż śmietaną. Górę pokryj polewą czekoladową i udekoruj kleksami śmietany.Źródło: Świat kobiety