Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wyborne paszteciki grzybowe"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Grzyby oczyszczam, kroję na mniejsze kawałki. Zalewam wodą, solę, zagotowuję i odcedzam. Cebule kroję w piórka, podsmażam na gorącym oleju. Dodaję grzyby i chwilę całość smażę. Zdejmuję z ognia, wrzucam starty żółty ser i posiekaną natkę, mieszam. Farsz doprawiam solą i sporą ilością pieprzu.
Ciasto francuskie tnę na kwadraty. Na środku każdego układam porcję farszu, rogi ciasta sklejam razem, formując paszteciki.
Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzchy smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję tymiankiem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 30 min.
50 min • Porcja 480 kcal • Koszt 1 sztuki ok. 50 gr • Przepis na 8-12 sztuk.Źródło: Kobieta i życie