Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wydmuszki z galaretki i serka"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Wydmuszki dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Sparz wrzątkiem (robiąc wydmuszkę pamiętaj, że otwór powinien być z tej szerszej strony jajka).
Każde dwa opakowania galaretki rozpuść w jednej szklance gorącej wody. Z jednej galaretki (smak obojętny) odlej połowę, zmiksuj z serkiem (wyjedzie ptasie mleczko).
Gdy galaretki i masa serkowa nieco stężeją, napełnij nimi wydmuszki, wlewając na przemian. Gdy wydmuszki zastygną, delikatnie je obstukaj i ściągnij skorupkę (na jajku pozostanie błonka, którą należy usunąć mocząc je w zimnej wodzie).
Przepis przysłała Marlena Jarocka z Pszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie