Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawne gofry z ziołowym serkiem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
SKŁADNIKI:
Ziemniaki dokładnie odciśnij (np. przez czystą ściereczkę). Roztrzepane jajka wymieszaj ze śmietaną, przyprawami oraz z ziemniakami.
Rozgrzaną gofrownicę lekko natłuść olejem (np. pędzelkiem). Nakładaj po 2-3 łyżki masy ziemniaczanej i piecz na złoto (przez ok. 5-7 minut).
Gdy gofry się pieką, twarożek rozmieszaj widelcem z taką ilością mleka lub jogurtu, by miał kremową konsystencję. Połącz następnie z wybranymi posiekanymi ziołami (np. tymiankiem, szczypiorkiem, natką, lubczykiem, rzeżuchą). Dopraw solą i pieprzem. Serek rozłóż na ziemniaczanych gofrach, udekoruj plasterkami rzodkiewki i od razu podaj.
Masę na wytrawne gofry możesz doprawić kminkiem, który ułatwia trawienie.Źródło: Świat kobiety