Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zajączki lukrowane z ciasta babkowego"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 107
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 107
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa
SKŁADNIKI: kostka margaryny, 6 jajek, po 6 łyżek mąki i oleju, 2 łyżki octu, po pół torej szklanki cukru i mąki ziemniaczanej, pół szklanki mąki tortowej, mały proszek do pieczenia, sól.
Wykonanie:
Do miski włóż margarynę, wsyp szczyptę soli i cukier, wbij jajka, ucieraj, dodając po kolei pozostałe . Ciastem napełnij foremki w kształcie zajączka (ew. później wytnij z ciasta zajączki). Piecz 20-25 min w temp. 190°C. Ostudź, polukruj.Źródło: Chwila dla Ciebie