Do góry

Desery Przepis na:

Zapiekana faszerowana cukinia

Zapiekana faszerowana cukinia

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana faszerowana cukinia"

Składniki

  • 2 średnie cukinie
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • papryczka chili
  • pół kg mięsa mielonego z indyka
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • świeża bazylia
  • oliwa do smażenia
  • kulka sera mozzarella
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół i wydrąż miąższ.

  2. Na rozgrzanej oliwie zeszklij pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj mięso mielone, dopraw je solą, pieprzem i papryką.

  3. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do mięsa razem z papryczką chili i garścią posiekanej bazylii. Całość smaż kilka minut.

  4. Gotowy farsz nałóż do łódek z cukinii. Posyp je pokrojonym w kostkę serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 20 minut.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń