Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane boczniaki z papryką,serem camembert ,parmezanem i winem.

Zapiekane boczniaki z papryką,serem camembert ,parmezanem i winem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 644 Ocena: 11960

Dodano:

Odsłon: 398

Boczniaki wyszły przepyszne,smak papryki,cebulki, dodatku wina ,po prostu fantazja.Serdecznie polecam:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle,pod koniec dodać posiekany czosnek,oraz papryki pokrojone w paski.Podsmażyć 10min.
    Dodać boczniaki pokrojone w grubsze kawałki.
    Zasmażyć kilka min.

  2. Dodać 1/2 słoika kiełków oraz 50ml wina białego półsłodkiego i chwikę podsmażyć.

  3. Makaron ryżowy przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu.

    Na spód naczynia żaroodpornego dać cieńkie plasterki masła.Na to makaron oraz podsmażonego boczniaka z paprykami.

    Podlać winem 70-100ml
    Wierzch posypać parmezanem i ułożyć cieńkie paski camembertu.


  4. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.zapiec do zrumienienia sera.

  5. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń