Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo smaczne i lekkie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 134
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 134
Składniki
Brokuly czyscimy myjem i gotujemy w lekko osolonej wwodzie. Odcedzamy gdy beda miekkie(ale nie rozwalajace sie)w miedzy czsie przygotowujemy sos besciamella..-Do garnka wlewamy mleko dodajemy maslo i make wszystko dokladnie mieszamy tak aby nie bylo grodek na malym ogniu ciagle mieszaja doprowadzamy az sos bedzie gesty doprawiamy sos sola pieprzem i galka muszkatolowa. Ostudzone broculy wkladamy do formy zalewamy sosem pomidorowym dodajemy potarty wedzony ser teraz jest moment aby roztrzepac jajko i polaczyc je razem ze smietana nastepnie wylac wszystko na wczesniej polozony ser na sam koniec dodac sos besciamella mozna jeszcze z gory posypac serew wedlug uznania. BARDZO WAZNE ABY WLAC TROSZKE WODY W KAZDY BOK FORMY OK pol szklanki Smacznego