Do góry

Desery Przepis na:

Zapiekane jabłko w cieście francuskim z daktylami i miodem

Zapiekane jabłko w cieście francuskim z daktylami i miodem

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 806

Dodano: 09.12.2012

Odsłon: 3857

Zapiekane jabłko z chrupiącym francuskim cieście z daktylami i miodem!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłko obieramy ze skórki. Wydrążamy środek , tworząc otwór na daktyle i miód. Całe obtaczamy dokładnie w cynamonie. Daktyle drobno siekamy. Wkładamy do wnętrza. Zalewamy łyżką miodu. Z ciasta francuskiego wycinamy długie paski o szerokości mniej więcej 1,5 cm. Owijamy dokładnie dookoła całe jabłko. Zdobimy listkami. Smarujemy dokładnie roztrzepanym żółtkiem. Wkładamy do nagrzanego do 190C piekarnika na ok. 15-20 minut. Zajadamy gorące! Można posypać cukrem pudrem! Pycha!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nukleon 09 grudnia 2012 Bardzo często piekę jabłka.Do ulubionych ,wspaniały pomysł na aromatyczne jabłka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń