Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane selery

Zapiekane selery

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 3969

Dodano: 15.11.2012

Odsłon: 3648

Dla miłośników tego bardzo zdrowego warzywka.Można podawać np z pieczywem,ryżem lub ziemniakami

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyć selery i ugotować w skórce.Po ostudzeniu obrać i pokroić na np ćwierćplasterki,które ułożyć w wysmarowanym masłem i wysypanym bułką tartą naczyniu żaroodpornym oraz posolić.Jajko rozmieszać ze śmietaną,łyżką startego sera,pieprzem oraz połową tymianku.Tak przygotowanym sosem zalać selery.Na wierzchu posypać resztą sera i tymianku.Zapiekać w temp 200 st ok 10-25 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mala_black 15 listopada 2012 uwielbiam seler pod każdą postacią ,Twój przepis do wypróbowania ,5-ka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń