Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa faszerowane bardzo popularne w naszej kuchni jaki i kuchniach Morza Śródziemnego. W tej serbskiej wersji zielona papryka jest wypełniona ziołami, oliwkami i dwoma rodzajami sera.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 90
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3329
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 90
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3329
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Składniki
Paprykę kroimy na pół i oczyszczamy z gniazd nasiennych.Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, a następnie oczyszczamy z miąższu. Oczyszczone pomidory kroimy w kostkę. Ser feta kruszymy w rękach i dodajemy do pomidorów razem z pokrojonymi w kostkę oliwkami oraz poszatkowanymi oregano i tymiankiem.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszkli dodajemy d niej zmiażdżony czosnek. Podsmażamy chwilę a następnie całość dodajemy do serowego farszu razem z mielona papryką i pieprzem.
Dokładnie mieszamy i tak przygotowanym farsze napełniamy połówki papryk.
Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach i posypujemy nim wierzch nadzianych papryk.
Tak przygotowane papryki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 35 minut. Podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd
;-d