Do góry

Śniadania Przepis na:

Zapiekanka jajeczna z grzankami

Śniadania

Autor: newsweek

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 258

Dodano: 27.12.2016

Odsłon: 516

Szybka w wykonaniu zapiekanka na bazie jajek i grzanek. Sprawdza się zarówno na śniadanie, jak i na kolację.

Składniki

  • 4 bułki (najlepiej 2 zwykłe i 2 razowe)
  • 8-10 jajek
  • 0,5 szklanki mleka
  • 150 g żółtego serta
  • 150 g pieczarek
  • 300 g parówek
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka papryki czerwonej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bułki pokroić w kostkę i podpiec w piekarniku z termoobiegiem przez ok. 10-15 minut, tak aby były chrupiące.

  2. Jajka, oregano, sól, pieprz i paprykę "rozbełtać" w misce.

  3. Parówki pokroić w talarki, pieczarki na niezbyt duże kawałki, a ser zetrzeć na tarce na najgrubszych oczkach. Następnie na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć część grzanek, na to pieczarki, część parówek, znowu grzanki, parówki i na koniec posypać obficie serem.

  4. Na koniec zalać jajkami z przyprawami.

  5. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C.


    Życzę smacznego i zapraszam na mój profil w serwisie smaker.pl po więcej przepisów :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń