Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna zapiekanka z kurczakiem
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
1. Ugotować w lekko osolonej wodzie makaron tak żeby był jeszcze lekko twardawy. 2. Pokroić pieczarki 3. Drobno pokroić cebulę 4. Pokroić dość drobno kurczaka i doprawić czy kto lubi, U mnie to był pieprz i czerwona papryka. 5. Pokroić natkę drobno. 6. Wszystkie składniki wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. 7. Śmietanę wymieszać z sola i pieprzem do smaku. 8, Ser zetrzeć na tarce i doda do śmietany. 9. Powstałą mieszanką zalać makaron z reszta składników. 10. Piec około 30-40 min w temp. 160-180 stopni